Waterbesparend douchen - Upfallshower
Logo | Upfallshower

Wat bespaar ik?

Onderstaande besparingen zijn gemaakt op basis van de energieprijzen van 1 juli. De gasprijs was toen € 2,56m3 en is nu inmiddels € 3,79m3. Stroom was €0,588 per kWh en kost nu tot ongeveer €0,98 per kWh

Reken voorbeeld:

Een gezin van 4 personen met een nieuwbouwwoning. Standaard boiler van 200 liter bij oplevering. In de nieuwe uitgezochte badkamer komt een regendouche.

De aanschaf van een Upfallshower is € 4295,00. De geplande aanschafprijs voor de nieuwe badkamer regendouche met inbouw thermostaat en vloerdrain kost € 1500/2500. De meerprijs voor de Upfallshower is dus ongeveer € 2000,00/€2500,00

De douchetijd met een 200 liter boiler en een regendouche is 20 minuten, dan is de boiler leeg. Dus een grotere boiler aanschaffen tijdens de bouw met extra zonnepanelen kost....? Dit is je eerste verdienste. Het gaat hier vaak om enkele duizenden euro's.

Een Upfallshower kost bijvoorbeeld € 2500,0 meer dan de normale douche die je zou aanschaffen. Als 4 personen ieder 10 minuten per dag douchen met een Upfallshower, bespaart dat jaarlijks € 1528,00 gas of € 2884,00 stroom ten opzichte van die normale regendouche, reken je terugverdientijd maar uit.

De besparing die het je geeft op water is nog interessanter, maar liefst bijna 170.000 liter water per jaar!

Als je geen Upfallshower plaatst ben je dus eigenlijk een dief van je eigen portemonnee en douche je de komende jaren met buitensporig veel kostbaar drinkwater en een behoorlijk schuldgevoel.

Besparen | Upfallshower

Duurzaam douchen en veel gas besparen met je cv

De kleinste CV is geschikt voor een Upfallshower. Let wel op dat je een CV hebt met een interne boiler. Heb je die niet vraag ons dan of je type geschikt is.

Besparen | Upfallshower

Anderhalf uur douchen met een 200 liter boiler

Koop je een nieuw huis of ga je verduurzamen met een boiler let op het formaat. Een standaard boiler is vaak niet groter dan 200 liter, daar kun je net 20 minuten mee douchen met een regendouche. Met een Upfallshower wel anderhalf uur.

Besparen | Upfallshower

Welke boiler heb ik nodig?


Hoeveel liter boiler heb ik nodig? Hoeveel liter warm water per douchebeurt?

Met een boiler van 200 liter kun je met een regendouche amper 20 minuten douchen.

Besparen | Upfallshower

Kleine boiler, minder zonnepanelen


Een kleinere boiler is niet alleen goedkoper in aanschaf maar ook in gebruik en je hebt ook minder zonnepanelen nodig.

 

Je krijgt een boiler? Kijk dan even deze video

Een boiler kost je meer dan je lief is

Mooie woorden van héél veel tevreden klanten!