Douche économe en eau - Upfallshower
logo | Douche à l'italienne

Qu'est-ce que j'économise ?

Wat levert een Upfall Shower je op? Een Upfall Shower kost €4295,00. Dat lijkt misschien veel, maar als je bedenkt hoeveel je bespaart op je water- en energierekening, dan verdien je die investering snel terug.

Laten we een voorbeeld nemen van een gezin van vier personen die hun badkamer willen verbouwen. Ze willen graag een mooie douche met inbouwkranen, een handdouche en een regendouche. Daarvoor betalen ze ongeveer €2000,00. Met zo'n douche verbruiken ze per jaar ongeveer 609m3 gas en 60m3 water om te douchen. Dat kost ze €1144,00 per jaar.

Met een Upfall Shower verbruiken ze nog maar 120 liter water per dag en veel minder gas of elektriciteit om het water te verwarmen. Dat kost ze nog maar €343,20 per jaar. Dat is een verschil van €800,00 per jaar! In nog geen drie jaar hebben ze de meerprijs van de Upfall Shower terugverdient. Daarna besparen ze elk jaar geld.

Wat zijn de andere voordelen van een Upfall Shower? Een Upfall Shower is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door minder water en energie te gebruiken, verminder je de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het maken van drinkwater en het verwarmen van douchewater. Ook belast je het riool minder met afvalwater. Bovendien is de Upfall Shower volledig recyclebaar en overal toepasbaar. Je hebt alleen water, elektra en een afvoer nodig. Je hoeft geen speciale aanpassingen te maken met drukverhogende waterpompen, dikkere leidingen of grotere boilers. En je kunt douchen zonder schuldgevoel, want je verspilt geen schoon drinkwater.

Enregistrer | Douche à l'italienne

Douche durable et économie de gaz avec votre chauffage central

Voor de Upfallshower-modellen die vanaf de zomer van 2023 geleverd gaan worden, is geen CV met een boiler meer nodig. Een normale CV is voldoende. Echter, alle Upfalls die vóór die leverdatum zijn geleverd, werken alleen goed in combinatie met een CV met een interne boiler.

Enregistrer | Douche à l'italienne

Douche pendant une heure et demie avec une chaudière de 200 litres

Als je een nieuw huis koopt of je wilt verduurzamen met een boiler, is het belangrijk om op de grootte te letten. Een standaard boiler heeft meestal een capaciteit van niet meer dan 200 liter, wat betekent dat je maar 20 minuten kunt douchen met een regendouche. Echter, met een goed geïnstalleerde Upfallshower kun je wel anderhalf uur douchen.

Enregistrer | Douche à l'italienne

De quelle chaudière ai-je besoin ?


De combien de litres de chaudière ai-je besoin ? Combien de litres d'eau chaude par douche ?

Avec une chaudière de 200 litres, vous pouvez vous doucher pendant à peine 20 minutes avec une douche à effet pluie.

Enregistrer | Douche à l'italienne

Petite chaudière, moins de panneaux solaires


Une chaudière plus petite est non seulement moins chère à l'achat mais aussi à l'utilisation et vous avez également besoin de moins de panneaux solaires.

 

Vous avez une chaudière ? Alors regarde cette vidéo

Une chaudière vous coûtera plus cher que vous ne le souhaitez

Belles paroles de nombreux clients satisfaits!