Woningbouw en renovatie - Upfallshower
Logo | Upfallshower

Woningbouw en renovatie

De Upfallshower is een water en energiebesparend douchesysteem dat overal geplaatst kan worden. Of het nu om nieuwbouwwoningen gaat of renovaties, waar een douche staat kan een Upfallshower geplaatst worden.

Minder watergebruik
Minder energiegebruik
Minder afvalwaterlozing
Minder co2 uitstoot
Eenvoudige montage, plug and play
Minimaal onderhoud
BENG
KIWA
Bureau CRG
Nederlands product en innovatie
Maximaal comfort
Woningbouw En Renovatie

Minder watergebruik

Drinkwater staat al jaren onder druk. De drinkwaterbedrijven hebben steeds meer moeite om aan de stijgende vraag van drinkwater te voldoen. Tegelijkertijd willen consumenten steeds meer luxe in hun badkamer. Regendouches die steeds meer water gaan gebruiken. Kon je in het verleden pas een regendouche hebben met een CW% of CW6 klasse gasketel, tegenwoordig bepaald het formaat van je boiler steeds meer hoe groot die boiler moet zijn. Steeds meer mensen kiezen voor boilers die veel groter zijn dan de standaard boiler die meestal in nieuwbouwwoningen geplaatst wordt. De nieuwste rage is ook nog eens een dubbele regendouche.

Bij nieuwbouw kan men kiezen voor een spaarhanddouche, maar die zijn door bewoners makkelijk te vervangen door een normale handdouche.

Een Upfallshower gebruikt per minuut ongeveer 2 liter water van 55/60 graden, een spaarhanddouche 4 liter, een normale handdouche 6 liter, een regendouche 10 of meer.

Waterbesparing met een Upfallshower kan zelfs oplopen tot 90% ten opzichte van een grote regendouche.

Minder energie gebruik

Een Upfallshower gebruik veel minder energie dan een normale douche. Dit kan zelfs oplopen tot 80% in vergelijking met een normale regendouche. Nodig is een boiler, stadsverwarming of een cv met boiler. Een boiler van 100 liter volstaat al voor 45 minuten douchen.

Minder afvalwaterlozing

Het gebruik van de Upfallshower zorgt ervoor dat er veel minder water via het riool geloosd wordt. Wij adviseren onze gebruikers allemaal over te stappen op het gebruik van biologisch afbreekbare zeep en shampoo producten. Op deze manier is het te lozen afvalwater nauwelijks nog vervuild.

Minder co2 uitstoot

Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat minder energiegebruik ook betekent dat er ook minder co2 uitstoot is. Ook bij het maken van drinkwater komt co2 vrij, ook daar is een vermindering.

Eenvoudige montage

De Upfallshower is eenvoudig te plaatsen. Het systeem komt in één deel uit de doos. Aansluiten van water, afvoer en stroom (175watt), vastzetten van het systeem en afbouwen. Kijk hier

 

Minimaal onderhoud

De Upfallshower heeft niet meer dan twee minuten onderhoud per week nodig voor de gebruiker. Het systeem is opgebouwd uit bestaande technische componenten die overal verkrijgbaar zijn en het systeem is volledig te benaderen door de glasplaat te verwijderen. Voor een gebruiker zijn er geen kosten anders dan eenmaal per jaar een fles cleaner. Dus er hoeven geen filters vervangen te worden.

Beng

De Upfallshower is opgenomen in het Beng rekenprogramma van Uniec 3

KIWA

Het Upfallshower systeem heeft een KIWA veiligheid en rendement verklaring. Kijk hier.

Bureau CRG

De Upfallshower staat ingeschreven bij bureau CRG. Bureau CRG

Nederlands product en innovatie

De Upfallshower wordt al jaren gebouwd in Dronten. De Upfallshower is een Nederlands idee bedacht door René Betgem en sinds 2013 verkrijgbaar. Kijk hier

Maximaal comfort

De Upfallshower is een voorbeeld van een win/win situatie. Duurzaam douchen en toch het genot van een grote regendouche die meer dan 35 liter water per minuut geeft en maar 2 liter gebruikt.

Voor iedereen is het nu mogelijk om zonder schuldgevoel en torenhoge energie- en waterkosten te genieten van een echte wellness douche.

Ga naar downloads